Jun 3, 2010

Programiranje kristala

Zahvaljujući mogućnosti da vaši silicijumski mikočipovi zapamte podatke unesene elektrikom u vaš računar, vi možete čitati ovaj tekst.
Kristali su prirodni mikro i makro čipovi, većina kristala koji se koriste u kristaloterapiji spadaju u silicijumsku grupu minerala. Upravo na tu mogućnost kristala da zapamte i drže informaciju obraćamo pažnju kada ih aktivno koristimo. Zato ih čistimo, praznimo i punimo, jer pamte sve vibracije naše energije i svih energija sa kojima su komunicirali u svom okruženju.

Često se u razgovorima o kristalima pomene programiranje kristala. Neko će vam reći da kristal mora da se programira, ja kažem da ne mora, a može.
Kristal kvarca u električnom kolu
Kada programiramo kristal?
Onda kad želimo da njegovo dejstvo bude fokusirano na samo jedan sistem, prevashodno energetski sistem našeg tijela. Kada pravimo eliksir od kristala i želimo da koncentrišemo djelovanje kristala u odnosu na njeogve funkcije.
Primjera radi, kristal radi na stabilizaciji naše volje, emocije, tijela, možemo pustiti kristal da djeluje na svim aspektima, a možemo ga uputiti na samo jedan aspekat, što ne znači da neće tiše djelovati na ostalima.

Šta moramo da znamo prije programiranja kristala?
Prije svega kristal mora biti očišćen i napunjen. Morate imati samo jedan, jasno definisan cilj - šta želite da kristal radi u odnosu na njegovu mogućnost.
Zadatak koji dajete kristalu mora biti jednostavan i jasan.
Nećete kristalu roze kvarca tražiti da vam poveća koncentraciju jer ne radi na toj frekvenciji i ne poboljšava tu funkciju, niti ćete granatu tražiti da ukloni noćne more.
Da bi kristal mogao da obavi zadatak koji mu zadajete, morate znati funkcije i djelovanje kristala koji programirate.
Dimni kvarc

Kako programiram kristal?
Očišćen i napunjen kristal uzmite u desnu ruku (ako ste ljevoruki u lijevu ruku).
Opustite se, potpuno se opustite.
Udahnite duboko i izdahnite kao kad uzdahnete radi neke velike želje.
Zatvorite oči, tako opušteni sebe spustite u stanje slično snu, potpuno se isključite, koncentrišite se samo na kristal koji držite u ruci. Osjetite tananu vibraciju kristala. Stavite kristal na treće oko ne ispuštajući kristal iz ruke, između obrva i čela i recite Želim .. to i to (u odnosu na jednu od funkcija kristala).
Najbolje bi bilo da samo vizuelizujte konačno stanje koje želite da postignete, ako kristal upućujete na emotivno stanje, izazovite u sebi to stanje kao da kristalu pokazujete koje stanje želite da postignete, ako niste u mogućnosti da izazovete taj osjećaj kod sebe, onda recite riječima. Ostanite koncentirani 1 mintut sa kristalom koji držite na trećem oku. Ponovite to isto još 2 puta (cilj se zadaje 3 puta).
Primjer sa kristalom fluorita:
Držeći kristal u desnoj ruci na trećem oku reći ću: Isključi moju rasijanost. Ili, zateži moju kožu. Ili stabilizuj moju koncentraciju.
Pogrešni primjeri: Stabilizuj moju koncentraciju tako da lakše radim. Kristal ne zna za šta će vama koncentracija i nema razloga da razbijate fokus programa.
Dioptas

Koliko traje program kristala?
Do trenutka kada ga očistimo.

Da li je programiranje kristala neophodno?
Nije, kristal će djelovati na vas. Kristal će naći nepravilne frekvencije na vašem biopolji i ispraviće ih bez obzira da li ga vi upućujete na to ili ne.
Nekad kristal bolje nađe problem nego što mi to predpostavimo i pokrene poboljšanje iz korjena kog nekad nismo svesni gdje se nalazi, jer nas je sama intuicija dovela do odabira kristala i taj dio treba nastaviti nemuštom komunikacijom.

Sama želja zbog koje uzimamo i nosimo kristal je program kristalu.